3

3

maanantai 15. syyskuuta 2014

Kantarellirisotto

Risotto parille nälkäiselle sienestäjälle:
1 salottisipuli
kourallinen kantarelleja
3 rkl oliiviöljyä
200 g risottoriisiä
1/2 dl kuivaa kuohuviiniä (Prosecco)
n. 1/2 l kasvislientä kuumana toisessa kattilassa
suolaa ja mustapippuria
2 rkl mascarponea/ voita
parmesaania raastettuna
toinen kourallinen kantarelleja paistetaan voissa pinnalle

Pilko salottisipuli hyvin pieneksi ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä. Pilko myös kantarellit ja paista niitäkin sipulin kera, niin että nestettä irtoaa ja haihtuu. Älä kuitenkaan ruskista. Lisää risottoriisi ja sekoita öljyinen sipuli-sienisilppu tasaisesti riisin kanssa. Kuullota seosta lempeästi sekoitellen n. 2-3 minuuttia ja lisää siihen kuohuviini, nosta lämpöä, jotta neste alkaa kiehua ja viini imeytyä riisiin. Tämän jälkeen olen itse niin tyly, että hurautan 1/2 l kiehuvan kuumaa kasvislientä riisikattilaan, laitan hellan hetkeksi täysille sekoittelen ja jään jännittämään, tuliko lientä laitettua liikaa. Tärkeintä tässä vaiheessa on varmasti tasainen rauhallinen kiehuminen, ei niinkään liemen lisäys tilkka kerrallaan. Keittämiseen kuluu aikaa n. 15 min, parhaiten riisin kypsyyden tunnistaa maistamalla. Risotto maustetaan suolalla ja mustapippurilla ja risoton kypsyessä paistetaan pinnalle tulevat kantarellit erikseen voissa ja maustetaan suolalla. Kun risotto on käytännössä kypsä, sekoitetaan siihen muutama lusikallinen mascarponea ja maun mukaan parmesaania raasteena, maistetaan suola ja annostellaan. Risoton pinnalle lusikoidaan paistettua kantarellia ja raastetaan vähän parmesaania.
 Lopuksi suosittelen siirtymistä takaisin sienimaastoon koria täyttelemään seuraavaa herkkuhetkeä varten, sillä nyt niitä sieniä piisaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti