3

3

tiistai 9. syyskuuta 2014

Ciabatta

Tällä ohjeella:
1/2 l vettä
10 g hiivaa
20 g oliiviöljyä
15 g suolaa
n. 750 g vehnäjauhoja
Käytä vesi kylmänä ja liota siihen hiiva, lisää loput aineet ja vaivaa koneella kunnes sen sitko häviää.
Rasvaa puhdas astia ja siirrä taikina siihen, peitä ja laita jääkaappiin yöksi.  Ota tunniksi huoneenlämpöön ja kaada sitten taikina jauhotulle leivinalustalle. Taputtele taikina litteäksi ja leikkaa haluamaasi muotoon. Aseta palat pellille, käytä leivinpaperia. Kohota leipiä huoneenlämmössä liinan alla pari tuntia. Sudi leivät vedellä ja paista ne sitten 225' C kunnes ne ovat kullanruskeita. Leipien kypsyyttä voi kokeilla kopauttamalla pohjaa. Jäähdytä leivät peittämättöminä ritilän päällä.

Itse olen huono leipomaan leipää, mutta tämä ohje onnistuikin loistavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti